Usein kysyty kysymykset

Pumpusta saa taloudellisesti suurimman hyödyn, jos sen asentaa suoran sähkölämmityksen rinnalle. Kunhan laitteisto on oikein mitoitettu, voit säästää lämmityssähkön kulutuksessa peräti 40 %. Jos asuntoa lämmitetään, pumppuun kannattaa asettaa korkeampi lämpötila kuin muihin lämmitysjärjestelmiin. Näin pumppua saadaan hyödynnettyä mahdollisimman paljon ja sitten vasta muita lämmitysmuotoja.
Jos olet itse hankkinut jo ilmalämpöpumpun, sen asennus maksaa noin 650 euroa. Ilmalämpöpumppujen hinnat vaihtelevat suuresti. Voidaan kuitenkin sanoa, että ilmalämpöpumppu ja sen asennus maksavat yhteensä noin 1500 -3000 euroa.
Ilmalämpöpumpun asentamista kerrostaloon ei estä mikään rakennusmääräys, laki, valtion tai kunnan ohjeistus. Ilmalämpöpumpun asennukselle täytyy kuitenkin saada taloyhtiön lupa. Tämän lisäksi isännöitsijälle täytyy tehdä muutosilmoitus. Naapureille ei saa syntyä pumpusta äänihaittaa. Ulkoyksikkö saa enimmillään tuottaa 45 dB ääntä. Se asennetaan tärinävaimennetulle jalustalle parvekekaiteen alapuolelle niin, että ulkoyksikkö ei näy.
Ilmalämpöpumpun voi asentaa rivitaloon, mutta vaatimukset ovat vastaavat kuin kerrostalossa. On tärkeää myös hakea taloyhtiöltä lupa ennen urakan aloittamista.
Ilmalämpöpumpun asennuksen kesto on yleisimmin yhden työpäivän verran.
Asennus on mahdollista talvella.
Sijainti on erittäin tärkeä. Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö täytyy asentaa paikkaan, jossa puhallusilma pääsee eteenpäin ilman esteitä. Mitä laajemmalle alueelle ja useampaan huoneeseen ilmavirta pääsee, sitä suurempaa on ilmalämpöpumpun tuottama hyöty. Jos kiinteistössä on takka tai uuni, sen lämpöä voidaan levittää tehokkaasti ilmalämpöpumpun ilmavirralla. Pumppua ei kannata kuitenkaan asentaa keittiöön. Suodattimet voivat tukkeutua rasvaisessa ympäristössä, jolloin laitteiston teho heikkenee.
Ulkoyksikkö suositellaan asentamaan mahdollisimman suojaisaan paikkaan.
Ilmalämpöpumpun asennuksesta voi hakea kotitalousvähennyksä. Vähennys on 40 % työn osuuden arvonlisäverollisesta hinnasta. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa ja maksimimäärä 2 250 euroa. Kotitalousvähennys on kuitenkin henkilökohtainen, joten puolison kanssa enimmäismäärä on 4 500 euroa.
Asennustyön valvontakustannuksista voi hakea vähennystä.

Jätä soittopyyntö

Syötä meille puhelinnumerosi ja soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian!